Deel dit artikel
-

Facebook vandaag met de billen bloot

Facebook zal vandaag voor het eerst kwartaalcijfers delen met Wall Street. Oprichter en CEO Mark Zuckerberg zal ook voor het eerst beleggers te woord staan.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Er wordt rekening gehouden met een omzet van 1,1 miljard dollar over het tweede kwartaal van 2012, maar er zijn ook zorgen over afnemende groei. De mobiele strategie heeft ook nog weinig opgeleverd.

Het sociale netwerk is op dit moment, net als Google, zwaar afhankelijk van advertentie-inkomsten. Die vormen het grootste deel van de omzet van 3,7 miljard dollar in 2011. In het eerste kwartaal over 2012 zijn die inkomsten teruggelopen.

De IPO in mei werd een flop. De koers van het aandeel is nog altijd niet op het oude niveau. De Belgische consumentenorganisatie Dolor heeft alleen al 1.500 claims ontvangen van beleggers die zich opgelicht voelen door Facebook. In de VS lopen er 350.000 soortgelijke claims voor een totaalbedrag van twee miljard euro.

Gisteren kondigde Facebook al wel een nieuw ontwikkelkantoor in Londen aan, kort nadat ook Amazon een centrum voor programmeurs aankondigde. Facebook heeft nu ontwikkelcentra in New York, Menlo Park en Seattle.

Zynga, het spelletjesbedrijf dat sterk van Facebook afhankelijk is, meldde gisteren tegenvallende omzetten van 332 miljoen dollar over het tweede kwartaal, en een verlies van 22,8 miljoen. Voor het hele jaar wordt op een omzet van 1,15 miljard dollar gerekend. Vorig jaar haalde Zynga nog 1,47 miljard dollar binnen.

Een mogelijk nieuwe inkomstenbron wordt betaald poker. Winnaars krijgen dan in geld uitbetaald. In de VS is dit echter geen optie, omdat betaald (online) poker daar niet is toegestaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond