Deel dit artikel
-

Fanatieke gamers kijken meer tv

Hoe meer uren iemand computerspelletjes speelt, des te langer kijkt hij tv. Daarbij willen fanatieke gamers meer features op hun tv dan de rest, wat hen het ideale publiek maakt voor interactieve tv. Dat stelt Forrester Research in een onderzoek onder Amerikaanse consumenten.

De meest fanatieke tv-kijkers zijn de spelers van handheld games, zoals de Nintendo Gameboy. Wie meer dan dertig uur per week met handheld games doorbrengt, kijkt zestien uur per week tv, aldus Forrester Research in een recent onderzoek. De spelers van consoles als de Playstation en de Xbox kijken ook dikwijls naar tv-uitzendingen. Minder frequent gebeurt dat bij spelers van pc-games, waarbij, stelt Forrester, diegenen die online computerspelletjes spelen het minst tv kijken.

De fanatieke gamers zijn meer geïnteresseerd in speciale features voor hun tv. "Zij vormen het ideale publiek voor video-on-demand en interactieve televisie", meent Forrester-analiste Charlene Li. Zo heeft bijna tweederde van de intensieve gamers (meer dan vijf uur per week) interesse in de mogelijkheid commmercials over te kunnen slaan. Bij casual gamers en zeker bij non-gamers liggen de percentages opvallend lager.

Ook het gemakkelijk opnemen van alle afleveringen van een show, het ontvangen van meer dan honderd digitale kanalen en het on-demand toegang hebben tot populaire shows, staan hoog op het prioriteitenlijstje van de fanatieke gamer. Zelfs het bestellen van een pizza via tv, waarvoor de rest nauwelijks belangstelling heeft, blijkt interessant voor vijftien procent van de intensieve gamers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Robert Post

Leuk onderzoek, kan mij nog een soortgelijk onderzoek herinneren een half jaar terug waarin men zei dat computergebruikers minder TV keken, dat juist TV kijken ten koste ging van het computergebruik.

Martijn

Mmm, beetje tegenstrijdig dus allemaal, het lijkt mij allemaal wat onzin, het moet haast wel toeval zijn. Het geld niet voor mij in ieder geval, ik heb zelf ook zo'n gameboy advanced en ik ging er niet meer TV van kijken toen ik die krijg. Ik keek alleen maar minder TV, meer gameboyen, en nu heb ik ook nog een xbox. Dat wordt wat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond