Deel dit artikel
-

FedEx Express moderniseert vloot met specifiek voor vracht gebouwde ATR-vliegtuig

FedEx Express neemt het allereerste speciaal voor het bedrijf ontwikkelde regionale turboprop-vrachtvliegtuig in ontvangst. De levering is onderdeel van een bestelling van dertig toestellen, met nog eens twintig toestellen in optie, die FedEx in november 2017 bij fabrikant ATR plaatste.

Het vliegtuig wordt afgeleverd op Shannon Airport (Ierland) en wordt gevlogen door ASL Airlines Ireland, een FedEx ATR operator sinds 2000, als onderdeel van de FedEx Express Feeder-vloot.

De strak ontworpen romp van het toestel is geoptimaliseerd voor vracht en werd door Leonardo, de Italiaanse aandeelhouder van de turbo prop-bouwer, geleverd vanuit Napels. De grote vrachtdeur maakt het optimaal laden van negen ton vracht mogelijk en biedt de optie om zowel bulkvracht te vervoeren, als vijf pallets van 223 M x 274 M of een maximum van zeven LD3 containers (in Unit Load Device (ULD) modus).

De piloten kunnen de ATR 72-600F besturen met de laatste versie van het upgradable Standard 3 vliegtuig software pakket.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond