Deel dit artikel
-

Feedster: reclame in rss-feeds

Feedster.com gaat over enkele weken beginnen met reclame in de rss feeds. Gebruikers die reclamevrije rss-feeds willen ontvangen, kunnen een betaald abonnement nemen van 10 dollar per jaar om gevrijwaard te blijven van rss-reclame. Voor zover bekend is die mogelijkheid nog niet eerder aangeboden.

Advertenties in rss-feeds zijn niet nieuw meer. Het wordt al in verschillende rss-feeds toegepast. Dat Feedster het gaat doen wil wel wat zeggen. Het is namelijk een van de populairste rss-zoekmachines. Feedster zal ook gebruik gaan maken van contextuele advertenties van Kanoodle.

Infoworld plaatst al langer reclame in zijn rss-feeds. Wie de rss-feed van Infoworld in de rss-lezer van Feedreader plaatst, ziet verschillende rss-advertenties opduiken. Ook sites als LockerGnome en PaidContent.org hebben al proeven gedaan met rss-reclame.

Verder probeert het Amerikaanse RSSAds de markt van rss-reclame te bestormen. De nu nog piepkleine start up uit San Francisco hoopt te profiteren van de ’buzz’ die rondom alles wat rss en xml (de markeertaal waarvan RSS gebruik maakt) is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond