Deel dit artikel
-

Filmstudio’s haasten zich om ‘nieuwe Napster’ voor te zijn

De florissante levensloop van Napster doet de grote filmstudio's gruwelen; zij vrezen eenzelfde soort dienst voor de verspreiding van films over het internet. Reden genoeg om zelf met zo'n systeem te komen. Volgens ingewijden ontwikkelen Disney en Sony een dergelijk platform.

Cnet sprak een aantal anonieme bronnen die bevestigend antwoorden op de vraag of er een dergelijke dienst aankomt. Sony heeft al een platform gebouwd waarop consumenten films kunnen downloaden. Dat zal komend jaar gelanceerd worden, wanneer precies is onbekend. Ook melden de bronnen niks over een eventueel betaalsysteem dat aan het platform gekoppeld wordt. Wel zouden andere studio's, waaronder Warner Brothers (onderdeel van Time Warner) gevraagd zijn deel te nemen in het project. Warren Lieberfarb, president van Warner Home Video, zei in de Wall Street Journal besprekingen te voeren met Sony over de licenties van de films voor de nieuwe site.
De Disney-studio's zijn ook met een dergelijk platform bezig. Of zij zich aansluiten bij Sony is niet bekend. Volgens CNet zijn ze in bespreking met Twentieth Century Fox, maar geen van beiden wil dat bevestigen.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!