Deel dit artikel
-

Fintech Ohpen koopt softwarebedrijf Davinci

Het Nederlandse softwarebedrijf Ohpen neemt voor een onbekend bedrag Davinci over voor uitbreiding van zijn portfolio.

Met de acquisitie betreedt Ohpen het domein van lenen en hypotheken. Davinci ondersteunt lenen en hypotheken gedurende de gehele levensduur van een lening en niet alleen vanaf aanvraag maar ook tot klantbeheer en achterstandsbeheer.

Ophen is een SaaS-provider de bankenwereld. Zelf spreken ze over cloud-native core banking. Dat houdt zoveel in dat het in de cloud IT-diensten levert die als vervanging of aanvulling dient van de lokaal geïnstalleerde IT-pakketten. CEO Matthijs Aler biedt zijn platform nu ondersteuning voor zowel sparen, beleggen, pensioenen, betalen als lenen en hypotheken.

“Niet alleen voor nieuwe financiële instellingen maar juist ook voor bestaande banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, kredietinstellingen en hypotheekaanbieders. Zij schreeuwen doorgaans om broodnodige verbetering van processen en willen hierbij gebruik maken van onze digitale processen en de nieuwste serverless- en API-gebaseerde software”, aldus de directeur van het elf jaar oude bedrijf.

Met het bundelen van de krachten met Davinci stijgt het R&D-budget voor het Ohpen Platform direct met een kwart.

Het van oorsprong Nederlandse SaaS-platform wordt buiten de thuismarkt verkocht vanuit kantoren in België, Engeland, Spanje en Slowakije. Verdere internationale groei staat op de agenda. De onderneming heeft een omzet van 35 miljoen euro en meer dan twintig grote financiële instellingen als klant, onder wie Aegon, Volksbank, Robeco en LeasePlan Bank. Die klanten administreren voor een kleine 100 miljard dollar euro met de clouddienst.

Foto: Trine Syvertsen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond