Deel dit artikel
-

Fintech startup N26 ziet geen concurrentie binnen Europa

N26, onlangs door Emerce verkozen tot veelbelovendste Europese startup, wil in grote markten als Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk de grootste online bank worden. Dat zegt Valentin Stalf, CEO en medeoprichter, in het nieuwste nummer van Emerce.

‘Neemt niet weg dat we ook elders actief willen zijn, zoals nu al in Griekenland, Slowakije, Ierland en Oostenrijk’, aldus Stalf. ‘Met de 53 miljoen aan funding zullen we in 2017 doorgroeien naar zo’n driehonderdvijftig- tot vijfhonderdduizend klanten. Tegen de tijd dat we er één miljoen hebben, is een overstap naar de Amerikaanse markt pas aan de orde, niet eerder.’

Dat N26 in Nederland nog niet beschikbaar is, heeft vooral te maken met het feit dat banken in kleinere landen betere producten en diensten aanbieden dan banken in grote landen als Frankrijk en Italië. Daardoor liggen de wervingskosten er hoger.

Sinds de oprichting in 2013 heeft de Duitse startup zijn koers al een paar keer verlegd. Het oorspronkelijke concept – Papayer – was namelijk geheel gericht op kinderen. In de praktijk zag men echter dat met name volwassenen het bankproduct gebruikten. Waarop Stalf en medeoprichter Maximillian Tayenthal begin vorig jaar besloten om te pivotten tot een ‘API-bank’, waarbij N26 als een soort hub fungeerde voor bestaande bankproducten van onder meer TransferWise en MasterCard.

Er zijn in Europa geen concurrenten, meent het bedrijf. Simple en Moven zouden dat kunnen zijn, ware het niet dat ze alleen in de Verenigde Staten actief zijn. “Een paar miljoen gebruikers in de komende jaren moet dan ook haalbaar zijn. Zeker nu we N26 binnenkort in versnelde vaart binnen Europa gaan uitrollen”, aldus Stalf.

Het volledige interview lees je in het nieuwe nummer van Emerce magazine. Word lid van Emerce voor 119 euro per jaar en ontvang een jaar lang Emerce magazine (zowel print als digitaal) inclusief diverse specials waaronder Emerce 100, de 250 pagina’s dikke eGuide en speciaal ledentarief voor meer dan twintig Emerce-events.

em153_cover-hr

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond