Deel dit artikel
-

FM-piraat steeds vaker op internet

Agentschap Telecom deelt de definitieve klap uit aan FM-piraten. Bij de opsporing van een illegale uitzending wordt voortaan niet meer gewaarschuwd, maar wordt meteen een boete uitgedeeld. Steeds meer voormalige FM-piraten gaan daarom verder op internet.

FM-piraten liepen al enige tijd risico, maar eigenaren van percelen of gebouwen bij wie een antenne-installatie werd aangetroffen, kregen tot nu toe eerst een waarschuwingsbrief waarin werd verzocht de illegale uitzending te staken. Agentschap Telecom legde pas boetes op als bleek dat de installatie (uiteindelijk) toch werd gebruikt voor een illegale uitzending.

Sinds 1 november worden deze boetes direct na een overtreding opgelegd. De boete kan oplopen tot maximaal 45.000 euro.

Een goed alternatief voor illegale uitzendingen, zegt ook het Agentschap Telecom, is het uitzenden via internet. Uitzenden via internet is eenvoudig en goedkoop en heeft een wereldwijd bereik. Voor muziekgebruik in online radiouitzendingen is een licentie van Sena vereist.

Dat advies wordt steeds meer opgevolgd. Legendarische zenders als Radio Stad Den Haag, Radio Centraal Den Haag en Radio Atlantis Amsterdam zijn volgens TotaalTV legaal gegaan. Recentelijk hebben voormalige radiopiraten uit de regio Drechtsteden hun krachten gebundeld als Radio 078.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond