Deel dit artikel
-

FNV alarmcentrale PostNL geopend

FNV heeft een alarmcentrale voor werknemers van PostNL geopend. De klachten over werkdruk, problemen met de invoering van de zogenoemde combibundel en zelfs intimidatie op de werkvloer zijn zo talrijk dat de bond nu een gedegen inventarisatie wil.

Eerder al waren er werkonderbrekingen bij sorteercentra. Op 20 september volgde een landelijke 24-uursstaking.

De FNV Alarmcentrale PostNL is open tot 1 april 2019. Dat is volgens FNV allesbehalve een grap. ‘Na 1 april maken we de balans op en spreken de directie aan op basis van de uitkomsten. Maar natuurlijk zitten we tot die datum niet stil. PostNL gaat een hete winter tegemoet als het volhardt in zijn huidige beleid.’

Deel dit bericht

1 Reactie

V. Bogaard

Beste lezer,
Ik ben nu 38 jaar werkzaam bij de post en ik heb nog nooit zo’n chaos meegemaakt. Ik ben postbode, maar werk als voorbereiders, omdat ik parttimer ben ( 21 uur).
Er wordt totaal niet meer gecommuniceerd. Er wordt ons alleen nog medegedeeld, als er weer een maatregel is doorgedrukt. Laatst kregen we te horen dat in februari in Haarlem de combibundel in gebruik gaat. Dit houdt dus in, dat het binnenwerk een stuk minder wordt. Aan de andere kant, worden er nog steeds nieuwe mensen aangenomen voor binnenwerk. Daar begrijp ik niets van. Je krijgt daar ook geen antwoord op. Geen koffiepraatjes meer, geen werkoverleg, geen evaluatiegesprek van het nieuwe werken van de codeerregel. Helemaal niets. Je mag ook niet negatief zijn. Vroeger kwam er nog wel eens iemand van de bond op de minckelersweg Haarlem. Nu nooit meer.
Vroeger werkte je nog als een team. Nu werken we als individualisten en dat, terwijl juist nu ook je collega’s zo belangrijk zijn. Onze mond wordt gesnoerd. Het gaat om snelheid en dus geld.
Ik maak me zorgen om mijn baan. Nieuwe mensen nemen mijn baan in het voorbereiden over.
Ik hoop dat jullie nog iets kunnen bereiken!

Hartelijke groet,
Vincent Bogaard

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond