Deel dit artikel
-

FNV peilt komende weken mening bij werknemers PostNL

FNV peilt de komende weken de mening van alle werknemers bij PostNL over het cao-akkoord dat het bedrijf sloot met enkele bonden. De peiling gebeurt zowel online als op locatie. De aftrap was gisteren in Den Bosch.

De FNV heeft het eindbod van PostNL verworpen en kiest voor acties. Nog voordat de leden van de andere bonden stemmen over het resultaat, zal duidelijk zijn of de werknemers van PostNL er wel of niet tevreden over zijn.

Bonden die hebben ingestemd met het eindbod van PostNL krijgen op dit moment ruim baan op de werkvloer. De FNV wordt door PostNL geweerd van de werkvloer en leden van FNV mogen van PostNL niet eens in de pauze of na werktijd bijeenkomsten organiseren, meldt de vakbond. ‘Leidinggevenden verwijderen en verscheuren FNV-flyers voor de ogen van de medewerkers.’

FNV wijst het eindbod van PostNL voor een nieuwe cao af om een aantal zwaarwegende redenen. Ten eerste blijft PostNL volgens FNV categorisch weigeren om concrete afspraken te maken over het terugdringen van de werkdruk. Ten tweede, de loonsverhoging die PostNL biedt, in totaal 3 procent over 15 maanden, leidt tot een reële koopkrachtverlaging bij de medewerkers. Verder blijft PostNL weigeren om flexmedewerkers een vast dienstverband aan te bieden, terwijl er wel voldoende structureel vast werk is.

FNV wil concrete afspraken maken over het terugdringen van de flexibilisering bij PostNL en de verhouding tussen vaste en flexkrachten. Uitzendkrachten en contracting-medewerkers die langer dan 52 weken voor PostNL werken, moeten in vaste dienst worden genomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond