Deel dit artikel
-

FNV: Eindbod PostNL aanfluiting, mogelijk acties (update)

FNV wijst het eindbod van PostNL voor een nieuwe cao af, in tegenstelling tot de andere betrokken vakbonden. Naar het oordeel van de FNV is het bod volstrekt onvoldoende. De bond dreigt wederom met acties.

Het eindbod dat PostNL heeft gedaan is volgens FNV ver onder de maat en leidt zelfs tot koopkrachtverlaging. Bezorgers willen voor 2019 onder meer een structurele loonstijging van 5 orocent met een minimum van 100 euro bruto per maand, en gelijke beloning voor gelijk werk voor alle werkers bij PostNL, dus ook voor uitzendkrachten en contracting-medewerkers. FNV zal met zijn leden vervolgstappen bespreken. Acties en stakingen zijn niet uitgesloten, zegt Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang.

PostNL blijft volgens FNV weigeren concrete afspraken te maken over het terugdringen van de werkdruk. Ook weigert PostNL om per direct te stoppen met het uitbesteden van werk via schijnconstructies waarmee de cao wordt ontweken.

FNV wil concrete afspraken maken over het terugdringen van de flexibilisering bij PostNL en de verhouding tussen vaste en flexkrachten. Uitzendkrachten en contracting-medewerkers die langer dan 52 weken voor PostNL werken, moeten in vaste dienst worden genomen. ok moet er een eind komen aan de cultuur van intimidatie en angst bij PostNL, stelt FNV.

De Bond van Post Personeel en de andere cao partijen CNV Publieke Diensten en VHP2 zijn na moeizame onderhandelingen wel tot een principeakkoord gekomen voor een nieuwe cao met PostNL.

De nieuwe cao zal een looptijd hebben van 15 maanden, te beginnen van 1 januari 2019 tot en met 31 maart 2020. Gedurende deze periode zal het loon structureel met 3 procent verhoogd worden en wordt er een eenmalige uitkering van netto 100 euro bij een voltijd dienstverband uitgekeerd.

PostNL zal verder circa 500 extra medewerkers in loondienst aannemen bij PostNL Pakketten Benelux BV, een vast contract aan 200 pakketbezorgers met een tijdelijk contract bieden na uiterlijk één jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond