Deel dit artikel
-

Fonds voor Nederlandse gamemakers opgericht

Meer dan 25 succesvolle Nederlandse gamemakers hebben een investeringsfonds voor de ontwikkeling van games van eigen bodem in het leven geroepen.

De game-makers achter Midgame Fund hopen met hun geld, kennis en netwerk te kunnen teruggeven aan de Nederlandse game-industrie. Succesvolle games leiden volgens hen tot meer duurzame en onafhankelijke game studios.

De afgelopen tien jaar hebben Nederlandse game-makers al diverse succesvolle games uitgebracht. Maar bij gebrek aan investeringsfondsen en overheidsondersteuning komt de financiering daarvoor bijna volledig uit het buitenland.

Game-maker Adriaan de Jongh, initiatiefnemer achter Midgame Fund en maker van de hitgame Hidden Folks, vindt dat een gemiste kans.

De investeerders achter Midgame Fund zijn onder andere Rami Ismail, internationaal spreker en ambassadeur voor diversiteit in de game-industrie, Derk de Geus, mede-oprichter van Paladin Studios en voorzitter van de Dutch Games Association, en Herdjie Zhou, wiens game studio Lucky Kat in 2018 bezoek kreeg van Apple CEO Tim Cook.

Game-makers kunnen vanaf vandaag hun games pitchen naar Midgame Fund. Per game kan financiering worden aangevraagd voor bedragen tussen de 10.000 en 150.000 euro.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond