Deel dit artikel
-

Ford met honderden persoonlijke videoreclames op Facebook

Ford start in Europa een videocampagne op Facebook en Instagram. Iedere commercial wordt inhoudelijk gezien dynamisch gegenereerd op basis van het kijkersprofiel. Daardoor ontstaan makkelijk honderden variaties op die ene clip.

De campagne is always on. Er is geen begin- en einddatum van de campagne. Hij wordt constant geoptimaliseerd.

Elke gebruiker krijgt een video te zien die specifiek afgestemd is op zijn of haar interesse, gedrag of demografisch profiel. De campagne vloeit voort uit een samenwerking tussen Facebook en GroupM en Greenhouse Group en is de eerste in Europa waarbij dynamische video op dergelijke schaal wordt toegepast binnen de apps van Facebook en Instagram.

Nathan van der Horst, met Martijn van Meel verantwoordelijk voor concept en executie van deze campagne bij Greenhouse Group, zegt dat de inhoudelijke variaties in de commercial op meerdere vlakken zichtbaar zijn. De eerste vier seconden van de video kan verschillen per persoon, de tekstoverlay en ook de auto die getoond wordt.

“Voor ons is dit een uitgelezen kans om te ontdekken hoe we nieuwe technologische mogelijkheden in het online video landschap kunnen integreren. De samenwerking met Facebook biedt ons de kans om te experimenteren met dynamische en persoonlijk relevante video advertenties.”

Voor targeting en distributie gebruikt Van der Horst de diensten van het Finse Smartly.io.

Foto: panmike1 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond