Deel dit artikel
-

Forrester: ‘Facebook heeft geen tienerprobleem’

Tieners verlaten Facebook niet in drommen, zoals eerder is gesuggereerd. Forrester Research komt tot die conclusie na nieuw onderzoek. Achtentwintig procent van jonge tieners gebruiken het sociale netwerk ‘voortdurend’.

Forrester baseert zich op een online enquête onder 4500 (Amerikaanse) tieners tussen 12 en 17 jaar. Meer dan driekwart gebruikt Facebook, dat is twee keer zo veel als tieners die Pinterest, Tumblr of Snapchat zeggen te gebruiken. Het is ook veel meer dan gezamenlijke gebruik van Instagram en WhatsApp, die vaak als alternatieven voor tieners worden gezien. Het percentage van 28 procent dat Facebook ‘elke dag’ gebruikt is eveneens zeer hoog.

De suggestie dat tieners Facebook de terug toekeren, kwam met name nadat Facebooks CFO David Ebersman naar aanleiding van de kwartaalcijfers opmerkte dat ‘we een terugname in het dagelijkse gebruik door jonge tieners zien’. Dat valt dus reuze mee. ‘De hemel stort niet in’, zegt Nate Elliott van Forrester Research tegen Internet Retailer.

Er is volgens Forrester wel sprake van een lichte teruggang, maar die mag eigenlijk geen naam hebben. Daarmee komen de bevindingen van Forrester grotendeels overeen met die van comScore. Dat bureau rapporteerde een percentage van 89 procent van jonge volwassenen die Facebook nog steeds dagelijks gebruiken. Alleen onder schoolgangers was een teruggang te bespeuren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Dick N.

Iedere adverteerder of marketeer die dat vorige bericht überhaupt al serieus nam had meters dikke oogkleppen op.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond