Deel dit artikel
-

Twitter populairder dan Facebook onder VS-tieners

Amerikaanse tieners verliezen in rap tempo aandacht voor Facebook. Voor het eerst beschouwt de meerderheid Twitter als zijn belangrijkste socialmediakanaal. Daarna volgen pas Facebook en Instagram.

Anekdotisch bewijs duidt er al langer op dat de jongeren Facebook steeds makkelijker opzij zetten. Onderzoeker Pew Internet heeft daar nu de harde cijfers bij (pdf), zoals hieronder weergegeven door The Huffington Post.

De hoeveelheid tieners die Facebook als ‘belangrijkste sociale kanaal’ aanwijzen, is in een jaar tijd vrijwel gehalveerd. Daar staat tegenover dat Instagram, onderdeel van Facebook, in belang is verdubbeld. De leiding van Facebook zal zich voor de korte termijn geen zorgen maken, maar ziet zich genoodzaakt om goed na te denken over de focus van zijn strategie.

Het aantal Amerikaanse Twitteraars groeide afgelopen drie jaar met een factor drie. Meisjes blijken iets fanatieker met de korte tekstberichten dan jongens.

Een aantal respondenten zegt tegen Pew Internet dat de combinatie Twitter-Instagram voor hen hetzelfde werkt als Facebook.

*) Zie ook: Teloorgang Facebook, feit of fictie? (Emerce Magazine, mei 2013)

Foto: Azlan DuPree (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeffry Makking

Een ding is me inmiddels wel duidelijk. Dat zien we ook duidelijk in de statistieken van onze Website over online roulette spelen. Alles gaat op mobiel. We zien dat nu al 30% van onze bezoekers met een mobiel komt en men wil met die mobiel ook alles kunnen doen. Dat twitter populairder wordt verbaast me niks. Facebook is intiem en persoonlijk (voor de jeugd dan ;-)) en twitter dat is op zaterdagavond stappen (vluchtig, spannend en snel). Daarna (wellicht met een kater) weer over tot de orde van de dag…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond