Deel dit artikel
-

Forrester: miljarden naar online werkruimtes

De wijze waarop bedrijven opereren en communiceren met personeel en klanten zal de komende jaren fundamenteel veranderen. Nieuwe webtechnologieën maken het werk efficiënter en minder plaats gebonden. Dat stelt onderzoeker Forrester aan de vooravond van de Web 2.0-conferentie.

Amerikaanse en Europese bedrijven beginnen zogeheten Web 2.0-technologieën serieus te nemen. Iets meer dan de helft, 56 procent, van de ondervraagden zegt dit jaar substantieel te investeren in nieuwe manieren van werken en communiceren.

Bovenaan het verlanglijstje van de door Forrester ondervraagden staat deelname aan sociale netwerken. Sites als Linkedin en Hyves kunnen worden gebruikt om personeel te vinden, maar ook om middels reclameacties klanten bij het merk of product te betrekken. Enkele lokale voorbeelden zijn reclameacties zoals die van T-Mobile op Hyves, ABN Amro’s net gelanceerde ondernemersnetwerk en het succesvolle forum Higerlevel.nl van het Ministerie van Economische Zaken.

De onderzoekers stellen ook dat het gebruik van podcasts, Rss, blogs en wiki’s de werkwijzes en contactmogelijkheden van bedrijven kan veranderen. Als voorbeeld van bedrijven die deze technieken reeds toepassen, noemt Forrester General Motors en McDonald’s.

Een element dat niet belicht wordt in het onderzoek zijn webdiensten die het werken op en tussen organisaties vereenvoudigen. Een dienst als Google Adwords vereenvoudigt gericht adverteren, Youtube het uitzenden van video en met Zoho’s dienstenpakket kunnen complete, peperdure pakketten bedrijfssoftware in feite de deur uit.

Webware.com, een uitgave die zich specialiseert in berichtgeving rondom Web 2.0-ontwikkelingen, publiceerde zojuist zijn top 100 met beste webdiensten.

De winnaars, bepaald door 1,9 miljoen publieksstemmen, in de categorie Productiviteit zijn:

Uit de rondvraag die Forrester Research deed, blijkt dat bedrijven over 5 jaar circa 5 miljard dollar uit zullen geven aan werken, werven en communiceren via het web.

Het Forrester-onderzoek en de Webware top 100 verschijnen aan de vooravond van de Web 2.0-conferentie in San Francisco, waar ook Emerce aanwezig is. De bijeenkomst wordt van dinsdag tot en met vrijdag door zo’n 7.000 ondernemers en ontwikkelaars bezocht.

Bron foto: wili (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond