Deel dit artikel
-

Forse groei voor Tele2 in Nederland

Tele2, de vierde mobiele telecomaanbieder van Nederland, heeft in het vierde kwartaal 62.000 nieuwe mobiele klanten binnengehaald, waarmee het totaal op 694.000 komt. Een jaar geleden stond de teller nog op 478.000. De omzet uit het mobiele verkeerde groeide 65 procent.

In een heel jaar kwamen er 224.000 nieuwe mobiele klanten bij. Tele2 verloor echter opnieuw breedbandklanten. Het aantal is in een jaar tijd teruggelopen van 421.000 naar 374.000. Tele2 heeft nog steeds honderdduizend klanten voor vaste telefonie.

In een toelichting op de cijfers (pdf) laat CEO Mats Granryd weten dat Tele2 in Nederland breedband wil blijven aanbieden, ondanks een stevige investering in 4G-diensten. Eerder gingen er verhalen dat het Zweedse bedrijf zijn vaste netwerk wilde afstoten.

De totale Tele2 groep lijkt te profiteren van de groei van het dataverkeer. Die compenseerde het verlies van inkomsten uit mobiel spraakverkeer en sms. De (mobiele) omzet groeide vijf procent naar SEK 3,724 miljoen. De mobiele omzet voor Nederland ging naar vijftig miljoen euro, de totale omzet in het kwartaal naar 155 miljoen. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg 39 miljoen euro.

Tele2 Nederland introduceert medio februari nieuwe mobiele abonnementen die gericht zijn op onbeperkt gebruik van bellen en sms’en. De databundel wordt los aangeboden. Hiervoor geldt nog wel een limiet. De maximumsnelheid binnen de bundel is 14,4 Mbps en buiten de bundel 64 Kbps.

Deel dit bericht

2 Reacties

Klaas

Een aanzienlijk gedeelte van de nieuwe abonnementen die afgesloten worden werkt niet. Men wordt eerst aan het lijntje gehouden. In eerste instantie ligt het zogezegd aan de instellingen, vervolgens ligt het aan de simkaart en uiteindelijk blijkt dat Tele2 gewoonweg niet de dienst kan leveren die zij beloven.

Vervolgens wordt er een afkoopsom in rekening gebracht als je van het abonnement af wil. Let wel! Een abonnement dat dus niet werkt. Schandalig!!!

dennis

Niets meer dan lof voor deze provider. Telefonie is prima en voor een goede prijs en bij mijn verhuizing waar bleek dat het isra niet in orde was werd dit binnen een dag opgelost doormiddel van een monteur. Kwaliteit en prijs van het triple play pakket is verder ook prima.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond