Deel dit artikel
-

CEO Tele2 Nederland stapt op (update)

De CEO van Tele2 Günther Vogelpoel is per onmiddellijk opgestapt en wordt tijdelijk vervangen door de CFO Ernst Jan van Rooijen. Dat heeft Tele2 vandaag zelf bekend gemaakt.

Vogelpoel werkte sinds 1999 bij Tele2 en bekleedde sindsdien verscheidene senior posities binnen de organisatie op het gebied van customer operations, marketing en sales. Begin 2011 startte hij in de functie van CEO van de Nederlandse organisatie en lid van het leadership team van de Tele2 Group.

De reden van zijn vertrek is niet bekend, maar binnen de top van het telecombedrijf kwam afgelopen zomer al eens een hoogoplopend conflict tot ontploffing. Herwin van der Kamp, twee jaar directeur voor de Nederlandse consumentenmarkt en het midden- en kleinbedrijf, werd door Vogelpoel op non-actief gesteld. Volgens De Telegraaf zou Vogelpoel als hoofd van het Zweedse concern in Nederland Van der Kamp als een bedreiging zijn gaan zien. Het dagblad meldde destijds dat het besluit van Vogelpoel door de Zweedse directie zou zijn teruggedraaid, maar Van der Kamp is niet teruggekeerd.

Volgens Tele2 staat het vertrek van Vogelpoel los van dit conflict. “Het is zijn persoonlijke beslissing”.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten Stramrood

Wordt hij niet gewoon de nieuwe CEO van T-Mobile?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond