Deel dit artikel
-

Forse kapitaalinjectie voor Snapchat

Snapchat heeft sinds april 485 miljoen dollar opgehaald bij 23 investeerders, tegen een waardering van 10 miljard dollar. Dat blijkt uit stukken die zijn ingediend bij beurswaakhond SEC.

Naar verluidt wilde Snapchat eerst 900 miljoen ophalen, maar dat schijnt niet gelukt te zijn. De recente financieringsronde zou zijn geleid door Kleiner Perkins met Yahoo en GIC als deelnemers, weet TechCrunch. Aanvankelijk zou ook Alibaba in de race zijn geweest, maar die zou zich hebben teruggetrokken toen (aandeelhouder) Yahoo 20 miljoen dollar bood.

Het geld is hard nodig, want het bedrijf verbrandt 30 miljoen dollar per jaar, waarvan de helft gaat naar Google Apps Engine voor het hosten van alle foto’s.

Donderdag werd bekend dat een nog nader aan te wijzen privacywaakhond Snapchat de komende jaren zal controleren omdat gedeelde foto’s niet worden vernietigd – een van de belangrijkste kenmerken van de app – maar nog maanden op servers blijken te staan. Ook heeft het bedrijf zonder medeweten van gebruikers contactpersonenlijsten van smartphones gebruikt. De Amerikaanse toezichthouder FTC had al nadere stappen aangekondigd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond