Deel dit artikel
-

Forse stijging in gebruik digitale muziekplayers

Op dezelfde dag dat Philips zijn draagbare MP3-speler annonceerde, maakte onderzoeksbureau Media Metrix bekend dat er in de VS zo'n 4 miljoen mensen naar muziek luisteren via digitale players en presenteerde de SDMI een nieuwe watermerk-technologie.

Media Metrix rapporteert een groei in het gebruik van digitale players van 400% over het afgelopen jaar. Volgens het onderzoekbureau gebruiken nu 2,2 miljoen Amerikanen de Real Jukebox van Realnetworks en telt NullSoft Winamp 1,8 miljoen gebruikers.

De RealJukebox is op 3 mei gelanceerd en heeft volgens de firma wereldwijd zo'n 7 miljoen gebruikers. Volgens Media Metrix is dat de meest succesvolle lancering van een ongebundeld software-product sinds 3,5 jaar. De jukebox is een soort muziekmanagement systeem voor het downloaden, kopieren en afspelen van allerhande muziekbestanden, waaronder MP3's.

Philips stapt ook in deze groeimarkt, en introduceert begin volgend jaar een walkman die onder ander MP3 files kan afspelen. De verwisselbare geheugenkaart heeft genoeg capaciteit voor 1 uur muziek. De speler zal makkelijk te koppelen zijn aan het Jukebox-susteem van Real .

Philips is lid van het Secure Digital Music Initiative (SDMI), een initiatief van van de platenindustrie om het hoofd te bieden aan het ongebreidelde, illegale kopieren. De SDMI bracht ook al op dezelfde dag een statement naar buiten over een nieuwe 'watermerk' technologie van ARIS die zij gekozen heeft. Philips zal deze technologie gebruiken in haar nieuwe speler.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond