Deel dit artikel
-

Forse verkoopgroei marktplaats Etsy

Etsy, het Amerikaanse handelsplatform voor zelfvervaardigde artikelen, meldt dat de (onderlinge) verkopen op de site dit jaar de 700 miljoen dollar zijn gepasseerd. Er zijn nu minimaal 20 miljoen leden in bijna tweehonderd landen.

De zevenhonderd miljoen dollar zijn fors meer dan de 525 miljoen die vorig jaar werd gerealiseerd. Eind dit jaar zal Etsy in totaal ruim honderd miljoen artikelen hebben verkocht.

Etsy verwacht bovendien zijn beste feestdagen ooit. Om die reden opent Etsy een pop-up winkel in de SoHo buurt in New York, van 29 november tot 8 december. Daarnaast wordt een uitgebreide online advertentiecampagne gestart, inclusief zoek- en display-advertenties.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bart

Etsy is een leuke website met mooie producten. Toch denk ik niet dat ze in Nederland een voet aan de grond krijgen. Als je als bedrijf wilt slagen in Nederland zul je de in Nederland gebruikelijke betaalmethoden aan moeten bieden. Als iDEAL ontbreekt, kan een bedrijf het al vergeten. Veel Nederlanders houden niet van schulden maken met creditcards of Amerikaanse methoden als PayPal. Dat is ook de reden dat amazon.nl niet hoeft te komen als ze geen iDEAL aanbieden. De Nederlanders met een creditcard kopen toch al bij amazon.co.uk of amazon.de.

Dat zal overigens voor deze bedrijven niet veel uitmaken, want de wereld is veel groter dan Nederland.

Paul Haarman

Uit alles blijkt dat ze gas willen geven, een pop-up winkel, heavy advertising. Ik vraag me af of ze winst maken want dit lijkt op een blow-up. Maar zijn zo niet alle grote online successen ontstaan?

Miep

@Paul
De vraag is hoeveel de venture capitalists profiteren van een mogelijke IPO. Als de meeste aandelen nog in handen zijn de werknemers zelf dan kan je als bedrijf redelijk je visie blijven doorbouwen. Komt de macht bij externe aandeelhouders te liggen dan zal Etsy uiteindelijk niets meer zijn dan een online retailer die enkele winstmaximalisatie nastreeft.
Het business model lijkt veel op al bestaande modellen met enkel het feit dat ze een bepaalde niche markt bedienen.
Op een bepaald moment moet je gas geven want voor elk uniek concept zijn er een hoop kapers op de kust.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond