Deel dit artikel
-

Fortino Capital met nieuw fonds voor scale-ups

Fortino Capital, de investeringsmaatschappij achter scale-ups Teamleader, Bloomon en BuyBay, lanceert zijn tweede investeringsfonds Fortino Capital II Growth. Er is 200 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in scale-ups en groeibedrijven in de Benelux.

Met dit tweede fonds breidt Fortino zijn investeringen uit naar grotere en meer traditionele bedrijven die snel willen groeien door te digitaliseren. Digitalisering heeft impact op alle sectoren, maar met name de traditionele bedrijven moeten de transformatie aangrijpen om relevant en competitief te blijven, aldus het fonds.

Het nieuwe groeifonds wordt opgericht naast het eerste fonds, Fortino Capital I. Dat fonds met 80 miljoen euro heeft 13 bedrijven in portefeuille.

Momenteel komt een vijftal bedrijven in aanmerking voor het tweede groeifonds. Zij kunnen rekenen op 5 tot 25 miljoen euro voor minderheids- of meerderheidsparticipaties.

Ook investeringsmaatschappij Nimbus gaat samen met Auke van den Hout, Paul Nederkoorn en Sem Alberga zich richten op scale-ups. De aanzet tot Nimbus Ventures ontstond omdat steeds meer partijen aanklopten bij Nimbus voor een groeifinanciering.

Met dit nieuwe investeringsfonds – ter waarde van 25 miljoen euro bij de eerste closing – worden minimaal 10 investeringen beoogd. Daarbij moeten deze scale-ups al wel een omzet van minimaal 1 miljoen euro hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond