Deel dit artikel
-

Frank Kresin benoemd als decaan faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam heeft Frank Kresin benoemd tot decaan van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI). Kresin volgt Geleyn Meijer op, die in juli 2018 toetrad tot het College van Bestuur. Tot de komst van de nieuwe decaan per 1 februari 2019 leidt Irene Sparreboom de faculteit.

Frank Kresin (Weert, 1972) is momenteel directeur van het DesignLab van de Universiteit Twente. Daar werken studenten, onderzoekers, bedrijven en overheden samen aan het verbinden van wetenschap en samenleving door middel van design thinking.

Zijn loopbaan speelt zich af op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Hij studeerde aan de Nederlandse Filmacademie en behaalde zijn masterdiploma Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was hij onder meer programmamanager e-learning bij de Digitale Universiteit en directeur onderzoek bij de Amsterdamse Waag Society.

Kresin heeft een uitgebreid netwerk in de creatieve en ICT-sector. Hij stond aan de wieg van veel R&D-projecten die technologie inzetten om mensen meer mogelijkheden te geven om steden naar hun hand te zetten, waaronder CitySDK, Code for Europe en het Smart Citizens Lab. Ook was hij de initiator van Kies op Maat, dat de mobiliteit van studenten in het hoger onderwijs vergroot.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond