Deel dit artikel
-

TU Delft opent vernieuwend onderwijsgebouw Pulse

TU Delft opent donderdag in het hart van de campus het nieuwe onderwijsgebouw Pulse, dat zich vooral kenmerkt door een hoop nieuwe technologie.

In plaats van klassieke collegezalen zij zijn er instructiezalen voor activerend onderwijs. In elk van de tien zalen staan de stoelen in groepjes rond een tafel (of kunnen makkelijk gedraaid worden), zodat de studenten samen kunnen werken aan opdrachten. Bijna alle wanden kunnen als een whiteboard beschreven worden en er hangen veel LCD-schermen, zodat de groepjes informatie kunnen delen.

Eén van de zalen is nog net wat experimenteler: de zogenaamde Technology Room. Bij elke tafel hangen een beweegbare camera en twee schermen. Zo kunnen de studenten samenwerken met collega’s elders, bijvoorbeeld bij de ‘joint degrees’, opleidingen die de TU Delft samen met andere universiteiten aanbiedt.

Pulse grenst aan het Teaching Lab dat de TU Delft vorig jaar opende en waar docenten kunnen experimenteren en werken aan onderwijsinnovatie. Innovaties die in het Teaching Lab zijn ontwikkelt kunnen in Pulse in de praktijk worden gebracht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond