Deel dit artikel
-

Frankrijk keurt three strikes-wet goed

De Tweede Kamer in Frankrijk heeft tijdens een stemming de three-strikes-wet goedgekeurd. Hierbij zouden surfers die illegale content verspreiden na drie waarschuwingen worden afgesloten van het internet.

Met een magere opkomst van minder dan 2,5 procent van de volksvertegenwoordigers is de wet er doorheen gekomen.

Ondanks de hevige strijd de afgelopen maanden van evrschillende Franse politieke partijen is de wet er toch gekomen. Opvallend is dat slechts één op de 40 volksvertegenwoordigers in het laatste debat op kwam dagen.

Een nieuwe landelijke organisatie, HADOPI (High Authority for Copyright Protection and Dissemination of Works on the Internet) gaat toezicht houden op de uitleving van de wet.

Iedereen die verdacht wordt van illegaal downloaden krijgt twee waarschuwingen per brief. In de eerste brief staat een waarschuwing dat de gebruiker wellicht gebruik maakt van een onveilige wifi-verbinding.

Als binnen een jaar na de tweede brief de gebruiker, of iemand anders via de verbniding van de gebruiker, weer illegale content downloadt, dan kan de HADOPI besluiten de interneverbinding voor de duur van een maand tot een jaar af te sluiten.

Bron foto: ninjapoodles’ (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond