Deel dit artikel
-

Free Record online: 5% bezoekers koopt

De omzet van de Free Record Shop online evenaart de omzet van twee reguliere cd-winkels. Vijf procent van de bezoekers aan de site koopt daadwerkelijk iets.

De cijfers zijn afkomstig van projectmanager Frederique Vlamings van Netgate, dat tekende voor de bouw van de site. Twee maanden geleden is de site vernieuwd. Volgens Vlamings is dit scenario beter dan verwacht. Per dag trekt de site gemiddeld 2000 bezoekers. Het besteedde bedrag per klant is hoger dan in de winkels. Vlamings: 'Ze kopen niet 1 cd-tje, maar 2 of 3.'

Hans Breukhoven verklaarde in 'E-commerce & Retail', een bijlage bij het Emerce-magazine: 'Zelf verwacht ik dat we binnen vijf jaar 10 tot 15 procent van onze omzet uit Internet-verkoop halen.'

Deel dit bericht

2 Reacties

William Foughty

Met het instorten van de CD-markt(MP3 en Cd-branders) is heet maar de vraag of er over 5jaar uberhaupt nog CD´s worden verkocht.

José

Ik vind het knap dat er zoveel omzet behaald wordt, maar zal dat zo blijven als iedereen alles gratis of tegen een hele kleine vergoeding kan downloaden via het net? Als dat zo is, dan zal de prijs van de cd's een flink stuk moeten zakken anders kan de verkoop via internet ook vaarwel gezegd worden en kan de hele Free Record Shop sluiten. Het wordt een tijd dat de prijzen dalen en je de nieuwste cd's gewoon voor een geeltje kan kopen. Internet is niet te stoppen en z'n aktie als David Bowie uit het assortiment halen slaat helemaal nergens op. Zeker nu alle David Bowie cd's gewoon weer te koop zijn bij de Frs. Ik zie de toekomst van de cd en de Frs met weinig vertrouwen tegemoet, ook al is hun internet site "gewledig".

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond