Deel dit artikel
-

FTC keurt fusie AOL/TW goed

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft gisteren haar goedkeuring verleend aan de overname van het mediaconglomeraat Time Warner door internetprovider AOL. Een van de voorwaardes is wel dat AOL Time Warner het kabelnet openstelt voor concurrerende providers, en dat dezen ongemoeid content via het kabelnet kunnen vervoeren.

Andere voorwaardes zijn ondermeer dat er bij het vervoer van content geen onderscheid wordt gemaakt op grond van affiliate-overeenkomsten, en dat er geen exclusieve overeenkomsten worden gesloten met andere kabelmaatschapppijen met betrekking tot toegangsdiensten of interactieve tv-diensten.

Tevens is AOL Time Warner verplicht om de DLS-diensten van AOL in gebieden met concurrerende breedbandaanbieders aan te bieden op dezelfde manier en voor dezelfde prijs als in gebieden waar concurrerende breedbanddiensten niet beschikbaar zijn.

Al deze voorwaardes zijn erop gericht te voorkomen dat AOL Time Warner een monopoliepositie kan innemen op het gebied van breedbanddiensten. De FTC verlangt expliciet dat AOL Time Warner tenminste drie concurerende aanbieders van breedband-internet op het kabelnet toelaat. De toestemming van de FTC geldt in eerste instantie voor een periode van 5 jaar.

Alle vijf leden van de commissie hebben hun goedkeuring gegeven aan de overname, waar een bedrag van 109 miljard dollar mee is gemoeid. Het wachten is nu alleen nog op goedkeuring door de FCC, de Federal Communications Commission. Naar verwachting zal dat binnen enkele weken gebeuren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond