Deel dit artikel
-

Fulfillment activiteiten Amazon tonen gezonde groei

Amazon verzorgt de fullfillment van bijna een derde van externe verkopers op zijn platform. Dat blijkt uit gegevens van ChannelAdvisor.  

Amazon heeft veruit het meest geavanceerde logistieke netwerk ter wereld, en daarvan kunnen ook derden gebruik maken. Dat heet Fulfillment By Amazon (FBA). Allerlei leveranciers kunnen hun inventaris naar Amazon brengen, waarna het bedrijf de bezorging voor zijn rekening neemt.

Derden waren goed voor ongeveer veertig procent van de omzet van Amazon per kwartaal vorig jaar. Dat komt neer op zeventien miljard dollar op een totaal van 32 miljard. Deze partijen profiteren (zeker in de VS) ook nog van allerlei voordelen die Amazon zijn klanten biedt, zoals gratis bezorging voor leden van het zogenoemde Amazon Prime-programma.

De verkopen via marktplaatsen als Sears, Newegg, Rakuten, eBay en Amazon is in juni met 51,5 procent toegenomen vergeleken met een jaar geleden. De groei was wel iets minder dan in mei, toen een stijging van 78,3 procent werd genoteerd. eBay kende een groei van 18,4 procent, maar online veilingen lijken minder populair te worden.

In juni werd 31,9 procent van de bestellingen afgehandeld via het Fulfillment by Amazon programma, 28,7 procent meer dan in juni 2013.

Volg al het fulfillment nieuws via deze link.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond