Deel dit artikel
-

Fusie Jupiter en NetRatings van de baan

update Onderzoeksbureaus Jupiter Media Metrix en NetRatings hebben hun fusie afgeblazen. De Amerikaanse overheid heeft bedenkingen bij de samenwerking. NetRatings, waarin VNU een meerderheidsbelang heeft, kondigde na de bekendmaking meteen aan dat het vijftien procent van het personeel gaat ontslaan.

De Wall Street Journal berichtte als eerste over het stopzetten van de fusie, die in oktober vorig jaar in gang werd gezet en feitelijk een overname betrof van Jupiter door NetRatings. De deal zou een waarde van 71 miljoen dollar vertegenwoordigen, aldus de Wall Street Journal. De fusie werd ook gezien als een consolidatie binnen de markt voor internetonderzoek, waarin Jupiter en NetRatings tot de grote partijen behoren.

De Federal Trade Commission (FTC), de toezichthouder op handel in het Amerikaanse bedrijfsleven, had bedenkingen bij een lening tussen beide bedrijven, die onderdeel vormde van de fusie. In reactie daarop werd de fusie beëindigd, aldus de Wall Street Journal. NetRatings maakt op zijn site melding van het stopzetten van de gesprekken, ook zegt het dat het vijftien procent van het personeel zal ontslaan, als onderdeel van een nieuwe reorganisatie. Ook zullen de producten AdSpectrum en eCommercePulse niet meer voortgezet worden.

VNU, dat een belang van 64 procent heeft in NetRatings, zegt in een persbericht dat het onduidelijk is of de overname van eRatings.com door NetRatings zal doorgaan. eRatings, een bedrijf voor mediabereik, is een joint-venture van ACNielsen, eigendom van VNU, en NetRatings, dat binnen deze joint-venture een minderheidsbelang van 19,9 procent heeft.

Jupiter zegt dat het organisatie adviesbureau Robertson Stephens heeft ingeschakeld om strategische opties te formuleren.

Deel dit bericht

1 Reacties

mark

En zoals al vaker aangetoond bij afgestote overnames/samenwerkingen is het nu wachten op welke organisatie omvalt en voor een appel en een ei gekocht wordt van de in eerste instantie beoogde partner.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond