Deel dit artikel
-

G7 schoffelde Libra onderuit

Een werkgroep van de ’s werelds zeven grootste economieën, de G7, heeft de fundamenten onder Facebooks cryptomuntplannen weg geschoffeld.

Later deze week presenteert de werkgroep, waar ook vertegenwoordigers van centrale banken, het IMG en de G20 in zitten, een rapport op de jaarlijkse bijeenkomst van het IMF een rapport over globale stablecoins. Die kunnen een internationale economische bedreiging vormen zolang ze niet goed zijn gereguleerd. Plotseling vertrouwensverlies, om welke reden dan ook, kan tot grote verliezen en financiële onstabiliteit leiden.

BBC News meldt dit op basis van een ruwe versie van het eindrapport van de rapporteurs.

Cryptomunt Libra wordt niet met name genoemd, maar is wel een typisch voorbeeld van een zogeheten internationale stablecoin. Dat systeem moet anders zijn omdat het een reële gewogen tegenwaarde kent in de vorm van een mandje valuta. Dan nog, stellen de economische denkers, zijn er geen of onvoldoende waarborgen om de stabiliteit van dit soort digitale munten te reguleren.

The Libra Association, waar ook Facebook lid van is, heeft vandaag zijn eerste bestuursbijeenkomst in Genève. Daarbij zullen Paypal, Mercado Pago, eBay, Visa, MasterCard en Stripe niet aanwezig zijn. Zij zullen ook niet elk tien miljoen dollar investeren om het initiatief op te starten. Vermoedelijk is het IMG-rapport de reden voor hun afhaken.

Foto: freeimage4life (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Zuck de cuck

Uiteraard wordt die domme cryptomunt van facebook gecockblocked door de overheid… wat denken jullie nou? Dat je zomaar even je digitale vrijstaat kan oprichten met Zuckerberg als president? Innovatie kan ook te ver gaan hé?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond