Deel dit artikel
-

Gamesvakbeurs ECTS voortaan ook voor consumenten

Vakbeurs voor de gamesindustrie ECTS gaat vanaf dit jaar ook consumenten toelaten. Hoewel de verandering wordt gepresenteerd als ?een antwoord op feedback uit de industrie?, betreft het in werkelijkheid een noodgreep om het voortbestaan van deze grootste Europese gamesbeurs niet op het spel te zetten.

ECTS was na de Electronic Entertainment Expo ( E3) , die jaarlijks in mei in Amerika wordt gehouden, de grootste vakbeurs voor interactieve games. Deze wordt in september in London voor de veertiende keer gehouden.

Het verval begon in 1998, toen gamesuitgever Activision bekend maakte niet langer deel te nemen aan de ECTS. In plaats daarvan organiseerde het bedrijf twee maanden voor de ECTS een eigen evenement. Het jaar daarop lieten meer grote gamesuitgevers weten niet meer aan ECTS deel te nemen. Vorig jaar was de belangstelling uit de gamesindustrie dermate slecht (onder meer Sony, Microsoft, Sega, Electronic Arts en Nintendo waren niet vertegenwoordigd) dat gevreesd werd voor het einde van deze grootste Europese gamesbeurs, hoewel er nog altijd ruim 15.000 bezoekers kwamen opdagen.

De nieuwe opzet van ECTS, waarbij een deel van de expositie ook toegankelijk is voor consumenten, biedt volgens event director Andy Lane, ?maximale opbrengst van de expositie-budgetten doordat deelnemers zich zowel op de consument als de handel kunnen richten?. Volgens Lane is een deel van de industrie ?er klaar voor om de consument naar de ECTS te brengen?. In de praktijk zullen bepaalde hallen voor consumenten toegankelijk zijn, en andere hallen alleen voor degenen die in de industrie werkzaam zijn. Ook nieuw is de introductie van 'Nationale paviljoenen', bedoeld als ontmoetingsplaats voor vakbroeders uit respectievelijk Frankrijk, Italië, Duitsland en Scandinavië.

Deel dit bericht

1 Reacties

M. van der Meer

De feedback van uit de industrie was dat de vierkante meter prijs te hoog was. De ECTS is al lang niet meer interessant voor de developer omdat deze onder de voet werden gelopen door de pers en ?toeristen?. Naar mijn mening is de planning van de beurs in september verkeerd omdat de publisher tegenwoordig een beurs genoteerd bedrijf is. Deze heeft het druk met andere dingen dan producten line-up te laten zien die op de E3 (mei) ook al bekend waren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond