Deel dit artikel
-

Gaming vervangt Nokia in Finland

Finland is nog lang niet hersteld van de klap van Nokia, maar krabbelt aardig overeind dankzij jonge gamebedrijven. Alleen al tussen 2011 en 2014 zijn er 179 gamestudio’s opgericht. In 2014 bedroeg de omzet al ruim 1 miljard dollar, nu is dat zo’n 1,8 miljard.

Nokia moest afslanken na de verkoop van zijn mobiele tak aan Microsoft. Dat bedrijf sloot vervolgens de ene Finse fabriek na de andere. De ontslagen zijn nog lang niet ten einde. Een dezer dagen werden weer nieuwe ontslagen gemeld bij de mobiele tak in Finland.

Nokia zette in 2014 nog 10 miljard dollar om, dus de Finse game-industrie heeft nog even te gaan om de achterstand in te lopen.

Microsoft heeft inmiddels ook Teachergamings Minecraftedu overgenomen, een Finse educatieve game. Finse gamingbedrijven halen ook steeds meer geld op. NextGames uit Helsinki zelfs 10 miljoen dollar.

De laatste tijd is er sprake van een nieuwe trend. Finse gamingbedrijven storten zich meer om gametechnologie dan op games zelf. Niet in de laatste plaats dankzij voormalige Nokia-programmeurs, die een wat meer technische achtergrond hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond