Deel dit artikel
-

Gebruikers tevreden over online brokers

Online brokers doen het redelijk tot goed, zeggen hun gebruikers.Uit een onderzoek gehouden op de financiële websites Beurs.nl en Ta.nl blijkt dat beleggers tevreden zijn over hun online broker.Geen enkele broker scoort een onvoldoende. SNS Bank en Rabobank zijn de koplopers.

De ranglijst wordt afgesloten door de ING Bank en de Postbank die met name op het onderdeel 'klantenservice' matig scoren. 'Pure players' als Alex en Binck komen op de derde en de vijfde plaats.

Het onderzoek werd een week lang gehouden en in totaal hebben 1000 beleggers hun stem uitgebracht. Klachten kwamen er over trage websites en ingewikkelde inlogprocedures. Uiteraard mocht de prijs nog verder omlaag en missen veel gebruikers uitgebreide marktinformatie. Ook een veel gehoorde klacht is het missen van de mogelijkheid om zogenaamde 'stoploss' orders op te geven.

De respondenten konden de beleggers beoordelen met cijfers. Daarnaast werd een aantal open vragen gesteld. De antwoorden hierop zijn te vinden op Beurs.nl .

Deel dit bericht

2 Reacties

Tipbelegger

Dat de Rabobank en SNS het best scoren vinden wij verassend.Met name de SNS is qua prijsstelling wel goedkoop, maar brengt een hoop administratieve rompslomp mee bij een transactie.De beste internetbrokers zijn nog steeds Alex Beleggersbank en Binck Bank. Snel , informatief en een overzichtelijke administratieve transactie verwerking. Daar kan geen enkele bank aan tippen. Maar die zijn ook alleen maar interessant voor de echte beleggers.

Rick Spaans

Wat mij verbaast is dat op de site waarnjaar u verwijst voor de integrale uitlsag staat, niet zo zeer Postbank en ING Bank de laatste plaats innemen, maar ABN AMRO. Uit uw artikel ontstaat de indruk dat ING Bank en Postbank de laatste plaatsen in zouden nemen. De Postbank is een goede middemoter, net 0,1 punt onder de Rabobank.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond