Deel dit artikel
-

Gebruikersdata WhatsApp naar Facebook

Data van WhatsApp-gebruikers worden per volgende maand automatisch gedeeld richting de dataservers van Facebook. Dat vloeit vooruit een update van het privacybeleid.

De data van WhatsApp zal net als die van Instagram worden gedeeld met Facebook om rijkere gebruikersprofielen mee op te bouwen. Dat soort gegevens wordt vervolgens ingezet om persoonsgerichte reclame te presenteren.

Er is echter een uitzondering op de update van de privacyregels. Een vergelijking van de Europese regels en die voor de rest van de wereld laat zien, dat de WhatsApp-koppeling niet in de Europese Unie wordt doorgevoerd. De profielenexploitant voelt zich kennelijk gehinderd door de lokale, strenge privacyregels.

De niet-Europese gebruiksvoorwaarden bevatten deze passage wel:

“We maken deel uit van de Facebook-bedrijven. Als onderdeel van de Facebook-bedrijven ontvangt WhatsApp informatie van, en deelt het deze informatie met, de Facebook-bedrijven zoals beschreven in het Privacybeleid van WhatsApp, inclusief het bieden van integraties die u in staat stellen uw WhatsApp-ervaring te verbinden met andere Facebook-bedrijfsproducten; om de veiligheid, veiligheid en integriteit van alle Facebook-bedrijfsproducten te garanderen en om uw advertenties en productervaring te verbeteren voor alle Facebook-bedrijfsproducten. Meer informatie over de Facebook-bedrijvenen hun voorwaarden en beleid,staat hier.”

Gebruiksgegevens die naar de Facebook-loodsen gaan, zijn zaken als: telefoonnummers, profielnaam en -afbeelding, statusinformatie en diagnostische data uit de logbestanden.

De veranderingen gaan per 8 februari in. WhatsApp-gebruikers van buiten de EU kunnen de app alleen blijven gebruiken als ze akkoord gaan met de update. Doen ze dat niet, dan werkt WhatsApp voor hen niet meer.

Foto: Hernán Piñera (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond