Deel dit artikel
-

‘Geen vakantie zonder wifi en WhatsApp’

Het vakantiegevoel is niet compleet als er geen wifi aanwezig is op de buitenlandse bestemming, zo laat een onderzoek van Multiscope zien. Want anders doet WhatsApp het niet of is het te duur.

Deze constatering kan direct impact hebben op het design van online boekingspagina’s van campings, parken en vakantiehuisjes. Boekingspagina’s mét de variabele ‘Wifi wel/niet aanwezig’ laten andere conversieratio’s en gebruikersrecensies zien dan waar die optie niet aanwezig is.

Multiscope meldt namelijk: “Zeven op de tien vakantiegangers houden rekening met het feit of er wifi aanwezig is op de accommodatie voordat ze die vastleggen. Daarvan geeft 72 procent zelfs aan dat het een grote tot zeer grote rol speelt. Als een accommodatie aan alles voldoet, behalve gratis wifi, dan boekt 14 procent zelfs iets anders. Meer dan de helft geeft aan in dat geval te betalen voor wifi.”

Het onderzoek onder duizend Nederlanders laat zien dat slechts een op de tien vakantiegangers geen internet verlangt. De rest wil vooral graag met zijn smartphone internetten. Doel: WhatsApp gebruiken (51%) en social media (41%) en de weersverwachting bekijken (39%). Ongeveer de helft van de reizigers heeft ook een tablet bij zich.

Werkgevers zullen verrast zijn te horen dat drie op de tien vakantiegangers met een baan doorwerken tijdens de vakantie. Eén op de tien doet dit zelfs dagelijks. De activiteiten omvatten overwegend het volgen en beantwoorden van e-mail.

Foto: Mike (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond