Deel dit artikel
-

Geen virtuele aandeelhoudersvergadering van Shell wegens vrees voor hackers

Shell weigert een virtuele presentatie van zijn aandeelhouders-vergadering op 19 mei. Dat meldt beleggersvereniging VEB. Het energiebedrijf vreest hackers.

Door een onlangs ingevoerde spoedwet mogen ondernemingen dit jaar hun aandeelhoudersvergadering virtueel houden. Dan moet de vergadering wel via livestream (audio of video) te volgen zijn en moeten aandeelhouders de kans krijgen vooraf vragen te stellen stellen.

Maar Shell spant de kroon. Vanwege het coronavirus zijn slechts de minimaal vereiste twee aandeelhouders (bedrijfssecretaris en een bestuurslid) aanwezig tijdens de komende vergadering op 19 mei.

Shell beroept zich op technische onmogelijkheden: ‘Door de verschillende manieren waarop onze aandelen geregistreerd zijn, moeten we meerdere toegangsmogelijkheden tot ons platform toestaan. Dat kan onze technologie niet aan.’

De dichte deuren bij Shell komen volgens VEB op een precair moment. De onderneming moet opereren in een ongekend onstuimige omgeving van diepgezonken olieprijzen.

Shell heeft inmiddels bekend gemaakt voorafgaand aan de vergadering een vraag- en antwoordsessie met aandeelhouders te houden, zes dagen voor de aandeelhoudersvergadering.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond