Deel dit artikel
-

Geld voor AI fintech Sentinels

Het Nederlandse kunstmatige-intelligentiebedrijf Sentinels heeft 5,7 miljoen euro opgehaald in een seed-financieringsronde geleid door INKEF Capital, aangevuld met geld van angel-investeerders waaronder oprichters van Adyen.

Sentinels ondersteunt fintechs met een AI-gedreven transactiemonitoring systeem waardoor repetitieve taken en werkdruk worden verminderd. Het systeem wordt onder andere gebruikt door online betalingsverwerker Mollie.

Sentinels werd opgericht als reactie op de toenemende druk van toezichthouders op fintechs en traditionele financiële instellingen. Wet- en regelgeving dwingt hen om het witwassen van geld en andere illegale activiteiten aan te pakken.

Sentinels zal deze financiering gebruiken om het product verder uit te bouwen en zijn activiteiten uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk en Oost-Europa.

Het in Nederland gevestigde Sentinels werd 18 maanden geleden gelanceerd door Joost van Houten en is een spin-out van Slimmer AI, een Europese B2B AI-venture studio die bedrijven bouwt die AI gebruiken om markten te disrupten. Naast Mollie telt het Amsterdamse bedrijf ook Terrapay, Online Payment Platform, Ginger Payments en ManoBank tot zijn klanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond