Deel dit artikel
-

Geld overmaken via Facebook kan nu via Knab

Onlinebank Knab introduceert vandaag een app waarmee geld kan worden overgemaakt met behulp van Facebook of een mobiel telefoonnummer. De dienst was al in augustus aangekondigd.

Knab Social is ontwikkeld om het overmaken van geld naar vrienden en kennissen te vergemakkelijken. Bij Knab kun je voortaan een bedrag naar iemand overmaken, zonder dat je zijn bankrekeningnummer weet. Je hoeft alleen zijn of haar mobiele telefoonnummer te hebben of bevriend te zijn op Facebook.

Knab Social is volgens Knab uitgebreid getest op veiligheid. Ook is er gekeken naar de privacy. In het Facebook-bericht staat alleen een link naar de beveiligde website van Knab. Hier kan de ontvanger zijn rekeningnummer invullen, zodat het bedrag wordt overgemaakt. De betaling verloopt niet via Facebook of SMS, maar gewoon via de bank. De betalingsgegevens, zoals het rekeningnummer en het bedrag, worden niet met Facebook gedeeld. Knab plaatst ook geen berichten op de tijdlijn.

Knab heeft de nieuwe functionaliteit voorgelegd aan een testpanel van Tweakers.net.

Om de app technisch mogelijk te maken heeft Knab samengewerkt met softwarebedrijf Virtual Affairs en Five Degrees een financial technology provider. Virtual Affairs is verantwoordelijk voor alle technologie, het webplatform erachter en de interactie met gebruikers.

Deel dit bericht

1 Reactie

jeroen

Wellicht rare opmerking. Mooi dat het kan, maar waarom zou je dat willen? Is dit bedoeld zodat je op een terrasjes de rekening kunt delen? Ben nog even op zoek naar de toepassingen die beter zijn dan via je bank of giro over te maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond