Deel dit artikel
-

Geldezel Marktplaats-oplichting aangehouden

Een 33-jarige vrouw blijkt vorige week donderdag te zijn aangehouden na langdurig onderzoek van de Rotterdamse recherche. Zij wordt ervan verdacht haar bankrekening ter beschikking te hebben gesteld voor oplichting. De slachtoffers hadden via Marktplaats studieboeken besteld, maar die werden nooit geleverd. 108 personen deden aangifte.

De zaak loopt al sinds 2015. Dat jaar reageerden Marktplaats bezoekers op advertenties waar studieboeken zoals ‘handboek leraren’, ‘klinisch psychologie’ en ‘pathologie’ werden aangeboden.

Het schadebedrag liep op tot boven de 4000 euro. Overigens bleken er in het onderzoek nog eens 185 transacties voor een totaalbedrag van 6000 euro via de bankrekening van de vrouw te zijn gelopen. Hier werd geen aangifte van gedaan.

De verdachte heeft verklaard dat zij haar bankrekening voor geld aan derden te hebben uitgeleend. Er lijken dan ook onvoldoende aanwijzingen dat de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan de oplichting zelf, maar wel aan witwassen. Haar bank blokkeerde inmiddels haar bankrekening.

De vrouw is op vrije voeten gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond