Deel dit artikel
-

Gemiddelde prijs game-app daalt, verdiensten meer uit microtransacties

De gemiddelde prijs van game-applicaties voor de iPhone is in een jaar tijd gedaald. De gratis game-apps boeren echter goed. De inkomsten uit in-app purchases stijgen flink.

Freemium game-apps, applicaties die gratis zijn, maar waar binnen de app betaald kan worden voor extra’s, waren een jaar geleden nog goed voor 8 procent van de omzet uit de top games die het meeste geld binnenhalen. Dit jaar in juni komt 52 procent van de omzet uit de goedlopende games van freemium games.

Dat blijkt uit een onderzoek van Distimo.

De gemiddelde verkoopprijs van de top 300 game-applicaties voor de iPhone liep het afgelopen jaar terug met 28 procent van iets meer dan 2 dollar in juni 2010 naar 1,44 dollar in juni dit jaar.

Games blijft de meest populaire categorie in de App Store van Apple voor de iPhone. Van alle downloads van gratis applicaties in de top 300, kwamen in juni dit jaar 56 procent uit deze categorie. Bij betaalde applicaties is dit aandeel nog hoger: 72 procent van alle downloads uit de top 300 voor betaalde applicaties is een game.

De stijging in ‘freemium omzet’, wijt Distimo aan de toegenomen populariteit van virtuele munteenheden. De top 300 meest populaire gratis games die een virtuele munteenheid gebruikten, steeg in de eerste zes maanden van dit jaar van 24 naar 35 procent.

Het is desondanks een relatief kleine groep die het meeste geld binnenhaalt bij deze freemium game-apps. De tien meest populaire uitgevers van gratis games zijn goed voor 27 procent van de top 300 in gratis game downloads. Bij betaalde games is een relatief kleine groep verantwoordelijk voor een nog groter deel. De 10 meest populaire uitgevers voor betaalde game-apps genereren 53 procent van de betaalde game-app downloads.

Het verschil bij deze uitgevers komt mede omdat er meer gratis games worden gepubliceerd dan betaalde. Er waren in juni 685 gratis games van 443 uitgevers die de top 300 binnenkwamen. Bij betaalde games was dat 504 games van 249 uitgevers die de top 300 binnenkwamen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond