Deel dit artikel
-

Gevangenisstraffen geëist voor illegale handel in geneesmiddelen

Het Functioneel Parket (FP) heeft dinsdag voor de rechtbank Den Haag gevangenisstraffen van 24 maanden en 20 maanden geëist tegen twee verdachten voor illegale handel in geneesmiddelen op internet. Het gaat om geneesmiddelen die uitsluitend op recept van een arts verkrijgbaar zijn.

Uit het strafrechtelijk onderzoek, dat is uitgevoerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), is gebleken dat de verdachten geneesmiddelen verhandelden via internet, met name oxazepam, valium, clonazepam en temazepam. Betalingen moesten via andere omschrijvingen worden overgemaakt, zoals ‘benzinegeld of tasjes’, waarna de middelen werden opgestuurd of konden worden afgehaald.

Het onderzoek is gestart nadat de Douane pakketten met medicijnen uit Thailand heeft onderschept die geadresseerd waren aan verdachten.

De twee verdachten, een 30-jarige man en zijn 59-jarige moeder, hebben jarenlang gehandeld in deze geneesmiddelen. “Nog steeds zijn op internet aanbiedingen te vinden van geneesmiddelen die naar de verdachten verwijzen”, aldus de officier van justitie.

Moeder en zoon hebben met deze handel in totaal een kleine 200.000 euro omgezet, dit geld is vermoedelijk gebuikt om comfortabel van te kunnen leven. Bij de man is nog een nepvuurwapen aangetroffen. Hij hoorde een gevangenisstraf van 24 maanden tegen zich eisen en een geldboete van 50.000 euro. Tegen de vrouw heeft de officier 20 maanden gevangenisstraf geëist en een geldboete van 50.000 euro.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond