Deel dit artikel
-

GfK: 4,2 miljoen Nederlanders streamen films en series

Ruim 4,2 miljoen Nederlanders streamen films en series. Het aantal gebruikers in de leeftijd 13-17 jaar is het hardst gestegen. Daarna is het gebruik het grootste onder de groep 18-34 jarigen. Dit blijkt uit Trends in Digital Entertainment van GfK. 

Nederlanders dat gebruikt maakt van een streaming muziekdienst blijft stabiel rond een derde. De grootste stijging vindt plaats bij abonnementsdiensten voor video on demand. Met name Netflix voor video en Spotify voor muziek nemen een grote voorsprong in.

De populairste manier om digitaal films en series te streamen blijft het televisiescherm. ‘Betalen per stuk’ blijkt nog steeds de populairste consumptievorm. 68 procent van de VoD-gebruikers maakt hier gebruik van. De grootste stijging vindt echter plaats bij de abonnementsdiensten. Binnen de abonnementsdiensten geeft overigens wel 29 procent van de gebruikers aan gebruik te maken van een gratis proefperiode.

Een derde van de Nederlanders streamt weleens muziek. Het tegen betaling downloaden van muziek neemt verder af. Ook het percentage illegaal downloaden daalt met 5 procent. Inmiddels worden nog gemiddeld 10 liedjes per maand gedownload zonder dat daarvoor wordt betaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond