Deel dit artikel
-

GfK: Iedereen heeft een smartphone, markt verzadigd

Iedereen in Nederland die een smartphones, tablets of e-reader wil, heeft er een. De markt is compleet verzadigd. Ook het bezit van smart tv’s is met 35 procent stabiel.

Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker GfK vanochtend publiceerde. Daarbij werd gekeken naar het aantal digitale apparaten apparaten dat Nederlanders bezitten. En dat wijkt weinig af van vorig jaar.

Tweederde van de mensen van dertien jaar en ouder bezit een tablet, 83 procent een smartphone en 25 procent een e-reader. Het enige opvallende puntje: “Alleen onder jongeren tussen de 13-17 jaar is het tabletbezit aanzienlijk gestegen. Bijna drie kwart van hen is eind 2016 in het bezit van een tablet versus zestig procent eind 2015.”

Gemiddeld heeft een huishouden eind 2016 3,7 apparaten in bezit versus 3,6 in december 2015.

De cijfers over bezit van digitale en online apparaten liggen echter niet vast tot in de eeuwigheid. GfK kijkt enkel naar de actuele status en houdt geen rekening met ontwikkelingen in de nabije toekomst. Want apparaten die niet worden verkocht, worden per definitie niet geregistreerd.

Steeds meer huishoudens hebben andere typen connected devices dan die voor mediaconsumptie. Het onderzoek zegt nog niets over de nieuwe generatie hardware zoals beveiligingscamera’s, auto, thermostaat, koelkast, verlichting- en entertainmentsystemen, oppasrobot en knuffelhuisdier.

Foto: KT King (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Wim van de Wouw

Kunnen we wellicht eindelijk ‘ns ’n prijsDALING tegemoet zien…..?!

Erwin Boogert

Daar ben ik als consument natuurlijk ook niet tegen, maar voor minder dan e100 koop je al een smartphone (zonder abo) en voor iets meer dan een tientje heb je een featurephone. Echt duur zijn telefoons niet (meer).

Jacques Peters

Nog even en ze zitten bij een pak waspoeder……

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond