Deel dit artikel
-

GGZ-instellingen aan de slag met VR

Zeven Jeugd GGZ-instellingen gaan vanaf vandaag aan de slag met Virtual Reality (VR) in de geestelijke gezondheidszorg. Cliënten krijgen de mogelijkheid met behulp van VR in een gecontroleerde omgeving een psychische stoornis te overwinnen.

Het betreft een samenwerking tussen online behandelplatform Jouw Omgeving, VRspecialist VRendle en zeven GGZ instellingen verenigd in het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

De cliënt kan thuis in zijn eigen tempo aan de slag met de VRapplicatie. Via Jouw Omgeving heeft zowel de cliënt als behandelaar inzicht in de voortgang van de behandeling tegen bijvoorbeeld pleinvrees, straatvrees, angst voor de dokter, angst in de bus of paniek in de supermarkt.

Met VR Exposure Therapy (VRET) wordt iemand stapsgewijs geconfronteerd met datgene waar hij of zij bang voor is. Diegene wordt geleidelijk blootgesteld aan de lichamelijke gebeurtenissen van zo’n aanval.

Gezamenlijk met de betrokken partijen start VRendle met de ontwikkeling van de 360 graden video’s voor therapie, (empathie)training en ontspanning. De zorginstellingen delen de ontwikkelkosten met een kostenreductie als gevolg. Binnen een paar maanden zal het gebruik van Virtual Reality bij deze instellingen mogelijk zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond