Deel dit artikel
-

Glasvezelpact tegen Reggefiber

Het Communication Infrastructure Fund (CIF), eigenaar van onder meer kabelaar Caiway, neemt de helft van de aandelen van branchegenoot Cogas Kabel over. Zo kan Cogas beter de strijd aan met rivaal Reggefiber.

Cogas en Reggefiber zijn verwikkeld in een hevige strijd om glasvezel in Oost-Nederland. Consumenten worden bestookt door brochuremateriaal van beide rivalen. In externe uitingen hamert Cogas vooral op de monopoliepositie van KPN, de wens om een open netwerk aan te leggen en glasvezel te zien als nutsvoorziening.

Cogas streeft ernaar in 2016 88.000 huishoudens aangesloten te hebben op glasvezel. Daarvoor zijn grote investeringen nodig. Eerder dit jaar waren de gemeenten die eigenaar zijn van Cogas al van plan om hun pakket aandelen te verkopen en zo 60 miljoen euro op te halen en ook toen was er reeds sprake van een joint venture van CIF. Hoeveel geld er voor de aandelen is betaald is niet bekend.

Cogas Kabel zet het plan om haar verzorgingsgebied in de komende jaren te verglazen ongewijzigd voort. Alle operationele activiteiten van de joint venture worden uitbesteed aan de organisatie van Cogas. Zo blijven kennis, kunde en werkgelegenheid behouden, laten beide organisaties weten in een verklaring.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond