Deel dit artikel
-

Global Savings Group schermt met zwarte cijfers

Het internationale bedrijf achter Kortingscode.nl heeft het jaar 2016 operationeel winstgevend afgesloten. De aanhoudende groei komt vooral vooruit het de geografische expansie naar nieuwe markten.

Het internationale netwerk van kortingscodesites, actief met tie merken in 23 landen, geeft geen exacte cijfers maar claimt dat het winstgevend is. Het enige getal dat de leiding vrijgeeft is het bruto totaal van de gerealiseerde handelswaarde voor zijn klanten: 463 miljoen euro, een plus van 99 procent ten opzichte van 2015.

Global Savings Group (GSG) ziet zichzelf als een bedrijf dat besparingen helpt realiseren voor consumenten. Het publiceert kortingscodes van webwinkels en distribueert dit via zijn eigen sites, e-mailnieuwsbrieven en socialmediakanalen. In ruil daarvoor betalen adverteerders, webwinkels, een vergoeding.

De publieke winstclaim lijkt ingegeven door een van de grote aandeelhouders achter GSG, dat tot voor kort Cuponation heette. Rocket Internet, namelijk, belooft zijn eigen aandeelhouders namelijk al langer dat een paar van zijn grote merken nu eindelijk zwarte cijfers zullen rapporteren. Dit lijkt de inlossing van die claim via de achterdeur.

Andere aandeelhouders in GSG zijn Holtzbrink Ventures, New Enterprise Associates (NEA), e.ventures en ru-Net. Samen staken zij in de afgelopen jaren zestien miljoen euro in het bedrijf. Het is niet bekend tegen welke waarderingen dat gebeurde. Rocket heeft 38 procent van de aandelen.

Het Nederlandse bedrijf Imbull, de uitgever van Kortingscode.nl, Flipit en Actiepagina.nl, werd in 2015 gekocht om het eigen geografisch bereik te vergroten. In 2016 breidde GSG uit met Blog de Chollos en SerialDealer uit Spanje en Frankrijk. Ook lanceerde het kortingsportals in Engeland en sloot het verscheidene samenwerkingen met grote uitgevers.

Foto: fresh_foto (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond