Deel dit artikel
-

GoEuro: bijna klaar met Europa, nu rest van de wereld

De zoek- en boekmachine voor bus- en treinreizen GoEuro heeft bijna alle Europese aanbieders en trajecten in kaart. Er is bijna geen station langs de weg en het spoor waar een reiziger via de site niet kan komen. Ondernemer Naren Shaam wil zijn pijlen richten op andere continenten.

Bij de lancering vier jaar geleden begaf Shaam (foto) zich met GoEuro op onontgonnen terrein. Boekingssystemen zoals de luchtvaart die kent bestonden voor bus- en treintickets niet. IT-standaarden evenmin. De ondernemer moest het zelf bouwen en stuk voor stuk iedere vervoerder aansluiten.

Uit een interview met Gründerszene wordt duidelijk dat de zoek- en boeksite nagenoeg ‘af’ is. Er staan pakweg zeshonderd aanbieders op en al hun routes. Maandelijks zijn er twintig miljoen gebruikers.

Geld verdient de reissite nog niet, al geeft de man uit India wel het idee dat de cashflow positief is.

GoEuro haalde in totaal 150 miljoen dollar venturecapital op. Wat daarvan over is, zal worden uitgegeven aan expansie naar gebieden buiten Europa. Het data- en bedrijfsmodel laat zich betrekkelijk simpel over andere markten leggen.

Foto: Naren Shaam (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond