Deel dit artikel
-

GoEuro helpt Chinese reizigers met treinreis

GoEuro heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Chinese metazoekmachine Qunar. Hiermee wil GoEuro Chinese reizigers die naar Europa op vakantie gaan van dienst zijn.

GoEuro is een metazoekmachine die treinen, bussen en vliegtuigen met elkaar vergelijkt. De gebruikers van Qunar kunnen gebruikmaken van die gegevens om hun treinreis binnen Europa te plannen. In een later stadium worden ook de andere vervoermiddelen beschikbaar voor Chinese boekers.

GoEuro werd in 2013 opgericht en haalde in oktober 2016 nog 70 miljoen dollar op in de vijfde investeringsronde van het bestaan. Voor elke boeking die wordt gerealiseerd ontvangt GoEuro commissie. Meer dan vijfhonderd vervoerders zijn geïntegreerd in het platform. Samen bieden zij reizen aan van en naar duizenden bestemmingen in dertien Europese landen, waaronder Nederland.

De verwachting is dat dit jaar 5,5 miljoen Chinezen op vakantie zullen gaan in Europa, een toename van 10 procent vergeleken met 2016, blijkt uit onderzoek van de China Tourism Academy. De populairste bestemmingen zijn Rome, Londen, Frankfurt, Parijs en Barcelona. Wenen, Praag, Warschau, Amsterdam en Helsinki zijn subtoppers maar zitten qua populariteit in de lift.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond