Deel dit artikel
-

‘Google blaast Wallet nieuw leven in’

Blijkbaar geschrokken door de snelle adoptie van Apple Pay wil Google zijn betaalproduct Wallet weer nieuw leven inblazen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Google zou ineens weer gesprekken zijn gaan voeren met telecomaanbieders, banken en fabrikanten van mobieltjes. De nieuwe Wallet zou al in mei worden gelanceerd.

Google kreeg eerder geen voet aan de grond bij met name de telecomaanbieders omdat die hun eigen systeem Softcard (voorheen Isis) hadden ontwikkeld. Dat is echter geen succes geworden. Google Wallet wordt overigens nog steeds gebruikt, maar hoofdzakelijk in de VS.

Bij Samsung hoeft Google alvast niet aan te kloppen. Afgelopen week werd bekend dat Samsung LoopPay heeft gekocht. Deze technologie heeft als voordeel dat die ook werkt met smartphones zonder NFC chip. Apple Pay werkt niet zonder.

Deel dit bericht

1 Reactie

EVDP

Alle grote falende partijen in mobile payments in de US gaan het nu samen proberen. Banken, MNO’s, Google en Square gaan samen een nog grotere bende maken.

Mobile payments zijn geen product. Betalen is geen macbook air, geen ultra HD tv, niet de nieuwe Drake, en ook geen Boss schoenen of een pak melk. Een mobile wallet is niet hetzelfde als de leren variant. Je zal zoveel mobiel wallet apps nodig hebben om zonder je leren variant op pad te kunnen zonder beperkt te worden dat je er gek van wordt.

Tot nu toe zijn in de Westerse wereld slechts een handvol closed loop wallets succesvol gebleken en daar zal het bij blijven. Closed loop oplossingen die slim bedacht zijn en loyalty koppelen aan een betaal functie met instant rewards hebben een kans van slagen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond