Deel dit artikel
-

Google Wallet op zijspoor bij topmodellen Android

De digitale portefeuille Google Wallet werkt niet op de nieuwste topmodellen met Google Android.

Het is niet mogelijk om Wallet te installeren op de nieuwe Nexus 7 en de HTC One. Dat bevestigt Peter Hazlehurst van Google aan Androidpolice, wiens lezers het gebrek opvielen. De verklaring is dat de NFC-chips geen ondersteuning bieden voor het zogeheten secure element. Dat zorgt ervoor dat transacties met geld, spaarpunten en zaken als kortingsbinnen veilig kunnen worden uitgevoerd.

Dit roept vraagtekens op over de toekomst van het toch al geplaagde Google Wallet. De gelijknamige app werd twee jaar geleden op de markt gebracht als mobiele vervanging van de portefeuille. De maker ervan slaagt er echter niet in om het breed in de markt te zetten. En consumenten maken er amper gebruik van, gezien het relatief beperkte aantal downloads.

Zoals Emerce in deze analyse laat zien, begint Google zich meer op Wallet te richten als platform dan als losstaand product. Derde partijen, zoals ontwikkelaars van mobiele apps, krijgen de betaal- en spaartechnologie nu in handen om hun eigen toepassingen van Wallettechnologie te voorzien. Het is niet duidelijk of en hoe Wallet als portefeuille nog wordt doorontwikkeld.

Foto: William Ross (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

a.

Je kan beter mensen laten betalen met ideal of een gift card laten kopen in de winkel, dat verkoopt veel meer.
En ook niet iedereen heeft een creditcard!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond